dinsdag 9 maart 2010

Ons reisje naar Frankrijk

Wij waren uitgenodigd door de fokker van onze Camelot Debutant om mee te lopen in de fokkersgroep op de Salon de L'ariculture Parijs. Geen idee wat het precies in hield zijn we op 2 maart maar richting Parijs gereden. Eerst werd er natuurlijk een bezoekje gebracht met de Metro aan de Eiffeltoren


Daarna weer terug met de Metro naar ons hotel om s'avonds door het drukke Parijs heen te rijden met de auto om te dineren met Jacky en consorten. Een hele gezellige avond gehad en Woensdag moesten we weer vroeg op om naar de show te gaan. na een heerlijk Frans ontbijt met croissants en jus d'orange op naar de show, wat een enorme tentoonstelling !! daar is onze Rai in A'dam nog niets bij. Het was een tentoonstelling die 7 dagen duurde en waar paarden, koeien, schapen, katten, fazanten en kippen enz. enz. enz. en natuurlijk honden. Het werd ons beetje bij beetje duidelijk wat we hier nu deden.... Camelot Debutant heeft afgelopen September bij het rassesamblemant zijn titel Selectionee behaald, We hebben toen ook al mee gedaan aan de fokkersgroep.. en toen wonnen we de fokkersgoep, daardoor is de fokker van Camelot Debutant uitgenodigd om zijn honden ook in Parijs te laten zien. En daarom waren we daar... wat een eer !!

Het ging allemaal met de Franse slag dus na heel lang wachten begonnen Jacky en zijn vrouw zenuwachtig te worden en onze honden te borstelen.

En na nog véél langer was het dan eindelijk zover, Jacky met Cilk , zijn vrouw met Douska en Jeroen met Camelot Debutant mochten de ring in, wat waren er veel prachtige honden van allerlei verschillende rassen, wat een mooie honden allemaal en allemaal uit rasgroep 1, de hondjes werden mooi neergezet en bekeken, en na ieder rondje dat ze moesten lopen vielen er weer een aantal rassen af, en onze honden bleven staan, en er vielen nog meer hondjes af, en weer mochten we blijven staan.... tot we met zo'n 15 rassen over bleven. Er werd nog eens goed gekeken naar alle honden door 4 keurmeesters en toen vielen er weer een aantal rassen af, tot we met 6 rassen overbleven. En toen was kwam het lange wachten... plaats nr 3 werd vergeven..en wij stonden er nog.... plaats nr 2 werd vergeven, en toen werd plaats nr 1 vergeven en dat waren WIJ !!!!! Wouw, dit was echt te gek !!

heel veel foto's genomen bij het bordje nr 1, wat een eer, wat een eer !!






Toen iedereen de ring uit kwam werd er gelachen en gehuild om deze prachtige overwinning en we keerde terug naar onze spullen. Jacky en zijn vrouw moesten hun papieren ophalen en kwamen een beetje beduust terug , omdat we rasgroep 1 gewonnen hadden moesten we zondag terug komen om tegen de andere rasgroepen te strijden !! En of wij dan ook konden komen..... ja natuurlijk komen wij weer !! s'avonds heerlijk gedineerd met zijn allen met champagne !! en donderdag weer terug naar huis. vrijdag even bij tanken om zaterdag naar de martini show in Groningen te gaan, Cacib werd 1e in de openklas reuen, Loesje werd 2e in de Openklas teven en Dolce Vita had de lente in haar bol en ging huppelend de ring door en belande op de 3e plaats... Hondjes bij de oppas gebracht en weer op naar Parijs ! Zondag weer vroeg ons hotel bedje uit en na weer een heerlijk Frans ontbijt konden we er weer tegen aan !! Na een hele dag lang moeten wachten waren we eindelijk aan de beurt, helaas geen 1, 2 of 3 geworden, maar een geweldige ervaring rijker !!